Calis, noin 5,5v. uros, päätyi tarhalle toukokuussa 2019. Se oli elänyt koko elämänsä perheessä, mutta perhe oli pitänyt sitä vain terassilla, eikä Calis päässyt koskaan ulos kävelylle. Tämän takia tullessaan tarhalle Calis oli reilusti ylipainoinen ja painoi 24kg. Tarhaelämään Calis ei sopeutunut millään, vaikka tulikin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se oli kovin stressaantunut kaikesta hälinästä, loputtomasta haukkumisesta ja elämisestä niin monen koiran kanssa. Joskus Calis saattoi murista, jos sen lähelle meni kun se söi. Lopulta tilanne kärjistyi siihen, että muut koirat hyökkäsivät Calisin kimppuun ja Calis loukkaantui pahasti. Tämän jälkeen Calisin elämä tarhalla vaikeutui entisestään, eikä se enää tullut muiden koirien kanssa toimeen.

Onneksi Calisille löytyi kotihoitopaikka Espanjasta heinäkuussa 2019. Hoitopaikassa Calis on rentoutunut ja päässyt nauttimaan oikeasta kotikoiran elämästä. Se rakastaa käydä kävelyllä ja leikkimässä puistossa. Kotihoitoperheessä on kaksi lasta, 8- ja 12-vuotiaat ja Calis tulee hyvin toimeen näiden kanssa. Varsinkin nuorempi lapsi jaksaa leikkiä Calisin kanssa, joten heistä onkin tullut hyvät kaverit. Yksinolot kotona sujuvat rauhallisesti Calisin pääsääntöisesti vain nukkuessa ja odottaessa, että ihmiset tulevat kotiin. Hihnassa Calis osaa kävellä hyvin ja kohtaa vastaantulevat koirat ystävällisesti. Myös puistossa ollessaan Calis on ollut hyvin muiden koirien kanssa. Se ei kuitenkaan ole ikinä asunut toisen koiran kanssa, joten siitä miten suhtautuisi koirakaveriin kotona ei ole tietoa. Kotihoitopaikassa Calis on myös laihtunut, kun on päässyt liikkumaan ja painaakin nyt noin 19kg. Valitettavasti kotihoitoperhe ei voi enää pitää Calisia, ja jos kotia ei pian pojalle löydy, on vaarana että Calis joutuu takaisin tarhalle. Calis on noin 47cm korkea.

Katso video Calisista tarhalla

Calis hoitopaikassaan

 

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotmaria

PVM 30.9.2020